Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Het Jaarboek Binnenvaart 2017

                                                 
jaarboek binnenvaart De Tweede Kamer pleit voor meer markttransparantie in de binnenvaart. Zo wil CDA-kamerlid Martijn van Helvert dat er een wettelijke regeling komt voor bevrachters. Minister Schultz zier er niets in. Zij blijft hameren op meer samenwerking. De binnenvaartorganisaties maken zich intussen druk over het boetebeleid van de overheid. Binnenvaartodernemers klagen over torenhoge boetes en veel controles.

De binnenvaart op de Maas ondervindt veel hinder van de zwaar beschadigde stuw Grave, Deze raakt buiten gebruik als de met 2000 ton benzeen geladen Duitse binnenvaarttanker Maria Valentine door de stuw vaart. Het duurt vele maanden voordat de stuw is gerepareerd. 

Het verduurzamen van de binnenvaart blijft ook dit jaar een lasig thema. Maar 'groen varen' blijkt te kostbaar. De investeringen zijn meestal niet terug te verdienen.

Het Jaarboek Binnenvaart geeft in foto's, korte nieuwslijnen, nieuwsverhalen en menselijke verhalen een overzicht van het jaar, dat zich uitstrekt van juli 2016 tot en met juni 2017. 

 

Ja, ik bestel het Jaarboek Binnenvaart 2017 voor € 25,- (Schuttevaerlezers betalen géén verzendkosten!)


Naam Schip/Bedrijf:
Naam: *
E-mailadres: *
Postadres: *
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon: *
Aantal: *
 
 
//