Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ruim 40 riviercruiseschepen naar cruiseterminal Huizen

HUIZEN

De haven van Huizen verwacht dit seizoen ruim 40 riviercruiseschepen in de onlangs geopende cruiseterminal. Op 27 maart werd het eerste riviercruiseschip verwacht.

Huizen bouwde een cruiseterminal in de gemeentelijke haven en is tevreden dat dit in het eerste gebruiksjaar al tot zoveel  bezoekende schepen leidt. ‘Het zorgt voor meer levendigheid in onze haven en het Nautisch Kwartier’, zegt wethouder Marlous Verbeek. ‘Deze passagiersschepen met potentiële bezoekers voor Huizen en de regio kunnen een impuls zijn voor het toerisme.’
 
De gemeente kon de haven aanleggen met subsidie van de provincie Noord-Holland en een investering van de Zwitserse rederij Scylla Tours. Huizen heeft zich ook aangesloten bij Amsterdam Cruise Port (ACP), de marketing- en promotie-organisatie in de regio waarbij de havens van Amsterdam, Zaanstad, Haarlem, IJmuiden, Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen en Lelystad zijn aangesloten. De havens van ACP ontvangen jaarlijks honderden cruiseschepen en ruim een half miljoen passagiers, samen goed voor een omzet van ruim 200 miljoen euro. 
Huizen denkt de passagiers genoeg te kunnen bieden, zoals de Botterwerf en in de omgeving het Singermuseum in Laren of het Muiderslot in Muiden. De Keukenhof in Lisse is in drie kwartier bereikbaar. (MdV)     

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook