Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

LNG-bunkerstation haven Keulen gaat in juli open

KEULEN

De bouw van het eerste Europese vaste bunkerstation voor liquefied natural gas (LNG) is in volle gang. Het LNG-bunkerstation komt aan de Rijn in Keulen (Am Molenkopf 1) en gaat in juli dit jaar open.

Volgens initiatiefnemer PitPoint.LNG gaat het om een belangrijke stap in het beschikbaar maken van LNG als schone brandstof voor de binnenvaart. Nu worden LNG-binnenvaartschepen nog voornamelijk met tankauto’s beleverd. Een vast bunkerstation biedt voordelen voor de binnenvaart, zoals meer flexibiliteit door 24/7 beschikbaarheid en een aanzienlijk kortere bunkertijd.
 
‘Met de bouw van dit bunkerstation zetten wij een grote stap in het realiseren van onze doelstelling om schoner transport over weg én water mogelijk te maken. Dit bunkerstation aan Europa’s drukste waterweg is een belangrijke mijlpaal in de verdere uitbreiding van de internationale tankinfrastructuur voor LNG’, aldus managing director Jan Willem Drijver van PitPoint.LNG. 
 
Het nieuwe LNG-bunkerstation is onderdeel van de plannen van de Europese Commissie om LNG-infrastructuur over weg én water te realiseren. Het varen op LNG levert meetbare milieuwinst op en helpt de luchtkwaliteit verbeteren. LNG-motoren stoten namelijk 20% tot 25% minder CO2 uit, 70% minder NOx en 95% minder fijnstof dan dieselmotoren. Dit is direct van invloed op de gezondheid van omwonenden langs de Rijn. 
 
PitPoint.LNG is een joint venture van PitPoint Clean Fuels (onderdeel van Total) en Primagaz Nederland BV (onderdeel SHV Energy). Het bedrijf exploiteert momenteel vier LNG-stations voor zwaar wegtransport in Zwolle, Den Hoorn, Roosendaal en Venlo. (PN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook