Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Voorlopig geen Brouwerseiland in Grevelingen

DEN HAAG

Het project Brouwerseiland tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland aan de Brouwersdam komt er voorlopig niet. De Raad van State vernietigt het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de natuurvergunning.

Voor het project waren dertien kunstmatige eilanden van in totaal 55 hectare in de Grevelingen gepland, waarop ruim 300 vakantievilla’s hadden moeten komen. De voorlopige afwijzing blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 30 april 2019. Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

Tegen het project is bezwaar gemaakt door onder meer zeil- en surfclubs en natuurorganisaties. Zij zijn bang dat het project de natuur in de omgeving en het windsurfgebied bij de Brouwersdam aantast. (DvdM)


Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook