Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Containerhaven bij Minden gaat 1 juli open

MINDEN

De nieuwe containerhaven RegioPort Weser in Päpinghausen aan het Mittellandkanaal bij Minden wordt 1 juli officieel geopend.

Het betekent een belangrijke verruiming van de overslagcapaciteit in Minden. De oude haven loopt tegen zijn grenzen aan en is niet bereikbaar voor 110-meterschepen, omdat de sluizen in de Industriehafen schepen tot 85 meter kunnen schutten.
 
De nieuwe haven moet vooral de regio Ostwestfalen-Lippe en het Ruhrgebied bedienen en de containers komen vooral uit de Duitse zeehavens (Bremen, Nordenham, Hamburg en Wilhelmshaven). De nieuwe containerterminal krijgt in een later stadium ook een spooraansluiting. De terminal wordt 14 hectare groot met een uitbouwmogelijkheid tot 25 hectare. In januari stond de eerste containerkraan, deze maand is het proefdraaien begonnen.
 
Omwonenden hielden de bouw van de terminal lang tegen, vooral omdat ze overlast vreesden van de ongeveer 400 vrachtwagens per dag in hun directe omgeving. Eind 2018 keurde de rechter een aangepast bouwplan goed. (MdV)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook