Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Operator zwaargewond nadat hoge straddle carrier omvalt

HAMBURG

Op de HHLA-containerterminal Buchardkai is vrijdagmorgen 3 mei om 00:15 uur door nog onbekende oorzaak een straddle carrier omgevallen. De rijdende containerkraan kwam terecht op een stapel lege 40-voets containers.

De operator raakte daarbij beklemd in zijn cabine, die zich op dit type kraan op een hoogte van zo'n 50 meter bevindt. De gevolgen hadden nog veel groter kunnen zijn als de stapel containers de val niet gebroken hadden. De hulpdiensten rukten met veel manschappen uit, maar toen zij ter plaatse kwamen hadden collega's al kans gezien de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

 

De operator werd direct door de noodarts gestabiliseerd en vervolgens door het verplegend personeel behandeld. Hij werd met hoofdletsel en verwondingen aan zijn wervelkolom per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een collega van de operator, die het ongeluk had zien gebeuren, kreeg hartklachten en werd eveneens per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het bedrijfsongeval. (BO)


Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook