Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Booreilanden komen en gaan

DEN HELDER

Er hebben op de Nederlandse Noordzee weer de nodige bewegingen met zelfheffende booreilanden plaats. Het gaat met name om boorunits van Borr Drilling uit Noorwegen, Maersk Drilling uit Denemarken en Ensco uit Engeland.

Nieuw in de Nederlandse sector is het booreiland Prospector 5 van Borr Drilling dat voor zeven maanden is gecharterd door Neptun Energy. Daarnaast zijn in deze sector ook het zustereiland Prospector 1 en de Ran van Borr Drilling aan het boren.
 
Eerstgenoemd eiland boort nog tot juli voor Tulip Oil. De Ran werkt voor Spirit Energy en zal binnenkort voor dezelfde maatschappij worden verplaatst naar de Britse sector van de Noordzee. Total E&P Nederland is op haar beurt in februari gestopt met de C20051 van Borr Drilling en sindsdien is dit eiland zonder werk.
 
Ook Petrogas E&P Netherlands en Wintershall Noordzee hebben de afgelopen maanden met de Maersk Resolute en Maersk Resolve in de Nederlandse sector geboord. Laatstgenoemd booreiland staat nog tot begin 2020 onder contract van Wintershall. Het contract voor de Maersk Resolute liep in maart dit jaar af, maar er zijn opties om dit te verlengen.
 
Het eind 2019 met Dyas gefuseerde Oranje Nassau Energie (ONE) gaat vanaf april tot eind dit jaar in zowel de Nederlandse als Britse sector met de Ensco 121 van Ensco PLC aan de slag. Tot slot heeft de NAM de Ensco 122 nog steeds onder contract. Dit loopt nog tot juli, maar er zijn opties voor verlenging. De Ensco 122 wordt eveneens in de Britse en Nederlandse sector ingezet. (PAS) 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook