Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

VOS Start in onderhoudswerk voor Total

DEN HELDER

Voor de komende inspectie- en onderhoudscampagne van de platformen van Total E&P Nederland in de Nederlandse sector van de Noordzee wordt deze zomer het zogeheten subsea walk-to-walk vaartuig VOS Start van Vroon Offshore Services uit Den Helder ingezet.

1 / 1
De VOS Start heeft voor de Total-campagne in Den Helder gemobiliseerd. (Foto PAS Publicaties)

De VOS Start heeft voor de Total-campagne in Den Helder gemobiliseerd. (Foto PAS Publicaties)

De in 2017 door de Chinese Fujian-werf opgeleverde VOS Start is voor dit soort werk uitgerust met een 50-tons deininggecompenseerde SMST dekkraan en een Barge Master deininggecompenseerde gangway. De laatste bestaat uit een circa 30 meter hoge lift met telescopische valreep waarmee onderhoudspersoneel veilig op een offshoreplatform kan worden overgezet.
 
Het 80 meter lange en 18,40 meter brede vaartuig heeft in Den Helder gemobiliseerd en heeft in de eerste zeven dagen van de campagne met het walk-to-walk systeem al 34 koppelingen met platformen van Total gemaakt. Hierbij zijn 185 offshorewerkers overgezet. De VOS Start heeft accommodatie voor 60 man onderhoudspersoneel. (PAS)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook