Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Ensco Rowan grootste ter wereld

LONDEN

De in oktober aangekondigde fusie tussen de booraannemers Ensco en Rowan is rond. Hierdoor is onder de naam Ensco Rowan de grootste drilling contractor ter wereld ontstaan met een boorvloot van 82 units die wereldwijd actief is.

1 / 1
NAM en Shell zijn momenteel met de Ensco 122 aan het boren. (Foto PAS Publicaties)

NAM en Shell zijn momenteel met de Ensco 122 aan het boren. (Foto PAS Publicaties)

Nu de Britse autoriteiten hun goedkeuring hebben gegeven aan de fusie en alle nieuwe aandelen zijn verdeeld kan de nieuwe boormaatschappij van start. Met Londen als hoofdvestiging. Ensco Rowan beschikt nu over een gecombineerde vloot van 82 mobiele boorunits, waaronder 54 zelfheffende en 17 halfafzinkbare booreilanden en 11 moderne boorschepen.
 
Hiervan zijn nog twee boorschepen en één zelfheffend booreiland in aanbouw. Op drie na zijn alle halfafzinkbare booreilanden en boorschepen uitgerust voor boorwerk in heel diep water. In de Noordzeeregio heeft Ensco negen zelfheffende booreilanden, waarvan zes in de Engelse sector. De overige drie zijn opgelegd.
 
Rowan is in deze regio met vier zelfheffende booreilanden actief, waarvan drie in de Engelse en één in de Noorse sector. Na Ensco Rowan neemt Transocean met 57 boorunits de tweede plek in op de ranglijst van grootste drilling contractors. (PAS)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook