Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Hollands Kroon vergoedt onkosten Luyt Den Oever

DEN OEVER/ALKMAAR

De rechtszaak die Scheepswerf- en Machinefabriek Luyt in Den Oever heeft aangespannen tegen de gemeente Hollands Kroon heeft een onverwachte ontknoping gekregen.

Tijdens de zitting bleek dat de gemeente bereid is de openstaande rekeningen te voldoen, op voorwaarde dat Luyt de juridische kosten, groot 10.000 euro, zou laten vallen.
Luyt claimt 60.000 euro kosten te hebben moeten maken tijdens de herindeling van de haven van Den Oever. De herindelingswerkzaamheden dwongen Luyt om het benodigde werk aan schepen van haar klanten steeds op andere locaties uit te voeren. De hiermee gepaarde gaande extra kosten wilde Luyt verhalen op de gemeente. Die gaf in eerste instantie niet thuis, wat ertoe leidde dat beide partijen elkaar voor de rechter in Alkmaar troffen. Door de herindeling van de haven, die veel meer in tijd in beslag nam dan verwacht, liep Luyt eerder al een subsidie van 300.000 euro mis voor de aanschaf van een nieuwe schepenlift. Deze subsidie was voorwaardelijk toegekend door het Europese Visserijfonds en de provincie Noord-Holland. (PAS)  

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook