Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Feestelijke start aanbesteding STC-opleidingsschip tijdens Maritime Industry

GORINCHEM

STC Group maakt dinsdag 7 mei een feestelijke start met het aanbestedingstraject voor het nieuwe opleidingsschip Ab Initio. Astrid Kee, lid college van bestuur van de maritieme opleidingsgroep presenteert het project de eerste dag van de vakbeurs Maritime Industry om 15:30 uur aan de sector op stand A 105.

1 / 1
Een conceptueel ontwerp van het nieuwe STC-opleidingsschip Ab Initio, zoals dat uit de ontwerpwedstrijd naar voren kwam. (Illustratie STC Group)

Een conceptueel ontwerp van het nieuwe STC-opleidingsschip Ab Initio, zoals dat uit de ontwerpwedstrijd naar voren kwam. (Illustratie STC Group)

Het nieuwe schip wordt speciaal gebouwd voor de binnenvaartopleidingen van STC Group op vmbo- en mbo-niveau. Het project staat sinds 29 april op TenderNed.

In 2018 heeft STC Group een programma van eisen (PvE) voor het schip opgesteld en een ontwerpwedstrijd gehouden dat een conceptueel ontwerp heeft opgeleverd. In het PvE staat voorop dat de gebruikers van het nieuwe schip hun werkzaamheden veilig en met plezier moeten kunnen uitvoeren. Er dient uiteraard aan vigerende wet- en regelgeving te worden voldaan. 

Verder moet het schip aansluiten bij de wensen om de toekomstige professional op te leiden en te trainen voor de uitoefening van het (toekomstige) beroep. In het algemeen geldt dat het definitieve ontwerp dat gerealiseerd gaat worden moet voldoen aan de volgende thema’s: duurzaam, innovatief, toekomstbestendig, bruikbaar, herkenbaar en financieel aantrekkelijk. (DvdM)


Reacties (4)

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

 • A. Elzinga

  Helemaal mee eens Hagens. Weinig zinvol ontwerp. Wellicht worden ze voor de Spido opgeleid?

 • J.C Hagens

  Moeten deze mensen niet opgeleid worden om op een Binnenvaartschip te varen, dit lijkt meer op een snelboot of een passagiersschip, ik zie geen luiken ankeren gaat ook moeilijk worden, de roerganger zit meestal achterop bij een Binnenschip.
  Leuk speelgoed, maar ver weg van de realiteit van een huidig Binnenvaartschip.
  Als u dan toch zonodag wil vernieuwen en up to date wil blijven, zorg dan dat dit Schip autonoom vaart, dit is volgens sommige geleerden de Toekomst.
  Maar ja er zal wel weer een Subsidie potje open zijn getrokken en dan moet je met een nieuw concept komen, degene die er over gaan weten toch niet van Toeten noch Blazen

 • M. Smitsman

  Mag allemaal wat kosten...

 • A. Elzinga

  de huidige schepen voldoen in ieder geval reeds wel prima aan de thema's welke nu geeist en genoemd voor het nieuwe schip. zeer waarschijnlijk zal het nieuwe schip niet zolang mee gaan als de huidige schepen.

Lees ook