Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Werf Elsfleth achter geld oud-directie aan

ELSFLETH

Bij het ‘opmaken van de kas’ van de Elsflether Werft, die in februari failliet ging en een doorstart maakte, is een tekort van 20 miljoen euro vastgesteld.

Vermoed wordt dat de oud-directeuren geld hebben weggesluisd via twijfelachtige investeringen en betalingen van privé uitgaven via rekeningen van de werf. De nieuwe leiding van de werf heeft beslag laten leggen op de privé-vermogens van de oud-directeuren.

Op de Elsflether Werft wordt het marine-opleidingsschip Georch Fock al enkele jaren gerestaureerd. De kosten zijn daarbij volkomen uit de pan gerezen. Een eerste begroting sloot op 10 miljoen, inmiddels is door minister van Defensie Ursula van der Leyen de limiet gesteld op 135 miljioen euro.

De vroegere directeuren van de werf hebben miljoenen geïnvesteerd in een filmproject en een goudmijn in Mongolië.  Maar ook Ikea keukens werden op het bedrijf afgeboekt. Toen een van de directeuren zijn caravan aan een personeelslid van de werf wilde verkopen, verschafte het bedrijf een lening aan de man en gaf hem meteen een slarisverhoging, zodat hij de aflossing kon betalen. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook