Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Scheepsnamen

Terneuzen

Het is een mythe dat binnenvaartschepen niet van naam mogen veranderen. Aan de wal denkt men vaak dat bijgelovige schippers onheil verwachten van naamswijziging. Dat is onzin.

1 / 7
1 JAEL
Schipper Jacob Bieze uit Terneuzen handhaaft een veelvoorkomende binnenvaarttraditie. Hij doopte zijn schip Jael. Kort en bondig en uniek genoeg om geen verwarring met andere schepen te veroorzaken. De traditie zit ‘m in de herkomst van de naam. Het is namelijk een samenstelling van de voornamen van de voornamen van de opvarenden, Jacob en Ellie. Bovendien is Jael ook een meisjesnaam in het Hebreeuws, met de betekenis steenbok. (Foto Adri van de Wege)

1 JAEL Schipper Jacob Bieze uit Terneuzen handhaaft een veelvoorkomende binnenvaarttraditie. Hij doopte zijn schip Jael. Kort en bondig en uniek genoeg om geen verwarring met andere schepen te veroorzaken. De traditie zit ‘m in de herkomst van de naam. Het is namelijk een samenstelling van de voornamen van de voornamen van de opvarenden, Jacob en Ellie. Bovendien is Jael ook een meisjesnaam in het Hebreeuws, met de betekenis steenbok. (Foto Adri van de Wege)

Schepen houden inderdaad soms decennia lang hun naam. Niet uit bijgeloof, maar omdat ze dezelfde eigenaar houden, of in de familie blijven. De Terneuzense fotograaf Adri van de Wege vond daar voor deze fotoreportage goede voorbeelden van in zijn omgeving. Maar wat schuilt er eigenlijk achter die veelal unieke scheepsnamen?

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook