Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Limburg Express nieuwe lijndienst op Rotterdam

ROTTERDAM

European Gateway Services (EGS), Barge Terminal Born en de Danser Group hebben gezamenlijk een nieuwe containerlijndienst opgezet tussen Rotterdam en Limburg.

1 / 1
De Isabelle van Danser zorgt voor gebundelde containeraan- en afvoer op de Rotterdamse zeeterminals. (Foto EGS)

De Isabelle van Danser zorgt voor gebundelde containeraan- en afvoer op de Rotterdamse zeeterminals. (Foto EGS)

Deze zogenoemde Limburg Express loopt in Rotterdam de Hutchison Ports ECT Delta terminal aan en in Limburg de binnenvaartterminals in Venlo en Born. De Limburg Express past volgens de initiatiefnemers in de trend, waarbij partijen lading bundelen om met grotere aantallen containers de deepsea-terminals in Rotterdam aan te lopen.
 
Het containerschip Isabelle, met een capaciteit van 249 teu, verzorgt de verbinding. In Rotterdam wordt gebruik gemaakt van fixed windows bij de ECT Delta-terminal op woensdag en zaterdag.
 
De Limburg Express loopt vervolgens zowel op donderdag/vrijdag als op maandag Venlo en Born aan en biedt gegarandeerde aankomst- en vertrektijden. De Limburg Express is aanvullend op de bestaande trein- en binnenvaartverbindingen van de betrokken partners. De intiatiefnemers streven ernaar hun samenwerking verder uit te breiden. (PN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook