Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Belgische kotter in sportvisserij

HARLINGEN

De Belgische garnalenkotter O-71 Jacob-Kien is verkocht naar Nederland en krijgt een bestemming in de sportvisserij.

1 / 1
De Jacob-Kien wordt in Harlingen ingericht voor de sportvisserij. (Foto Bram Pronk)

De Jacob-Kien wordt in Harlingen ingericht voor de sportvisserij. (Foto Bram Pronk)

Sportvisserij Harlingen van Renzo Hoogerman uit Harlingen kocht de 19 meter lange garnalenkotter eind vorig jaar van Willy Versluys uit Oostende.
 
De O-71 is oorspronkelijk als BR-24 Annie gebouwd. Scheepswerf Van de Sande in Breskens bouwde de garnalenkotter in 1963 voor plaatsgenoot  A.A. Fenijn. In 1970 werd de BR-24 verkocht naar België. Daarna heeft ze respectievelijk als O-22 Norbert, N-22 Zeester, O-211 Zeester, O-20 Mietje en O-20 Nyx voor verschillende eigenaren aan de garnalenvisserij deelgenomen. In 2016 kreeg de kotter O-71 Jacob-Kien op de boeg, maar tot vissen is het nooit gekomen. De garnalenkotter bleef voor de kant in Oostende.
 
In Harlingen wordt de Jacob-Kien nu gereed gemaakt voor de sportvisserij. Sportvisserij Harlingen heeft nu nog de kotter WR-105 Ome Cor op de boeg. Dit scheepje dateert uit 1917, toen het als garnalenkotter WR-105 in de vaart kwam. Vooral in de zomer wordt met de Ome Cor met sportvissers vanuit Harlingen het ruime sop gekozen.(BP)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook