Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Franse vissersboot zinkt na brand, opvarenden gered

BOULOGNE SUR MER

Het Franse vissersschip Saint Jean Pierre is maandag 22 april gezonken in Het Kanaal nadat er brand was uitgebroken. Het kustwachtcentrum CROSS bij Calais kreeg rond 22.30 uur een melding dat het schip in brand stond in het Britse deel van het verkeerscheidingsstelsel op 26 mijl van Boulogne.

1 / 1
De brandende Saint Jean Pierre. (Foto Prefecture Maritime)

De brandende Saint Jean Pierre. (Foto Prefecture Maritime)

Het was opgemerkt door een ander vissersschip nadat de driekoppige bemanning van de Saint Jean Pierre twee rode noodvuurpijlen had afgeschoten. De drie bemanningsleden werden door het te hulp schietende vissersschip Loic II aan boord genomen. 

Het kustwachtcentrum stuurde de douaneboot Jacques Oudart Fourmentin uit Boulogne naar de plaats des onheils. Ook de interventiesleepboot l'Abeille de Languedoc werd opgeroepen en probeerde het vuur te blussen. Ondanks pogingen de Saint Jean Pierre te redden zonk het schip rond een uur 's nachts.

De Noordfranse krant La Voix du Nord meldt dat de driekoppige bemanning werd gered door de vader van de schipper van de Saint Jean Pierre. Hij zegt tegen de krant dat hij zelf op drie mijl afstand voer toen hij geen contact meer kon krijgen met zijn zoon. Na een half uur varen vond hij de brandende Saint Jean Pierre. De bemanning daarvan was op dat moment al in de reddingboot gestapt.
 
Volgens vader Jean-Pierre Deparis zag de bemanning rook uit te motorruimte komen en stond snel daarna het hele stuurhuis vol rook. Eenmaal in de reddingboot zagen ze dat de ramen braken en het schip helemaal in lichterlaaie kwam te staan, vertelde Deparis aan de krant. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook