Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Hoge boetes NYK en MOL voor kartel bij autotransport

SANTIAGO

De Chileense kartelautoriteit, Chilean Tribunal Defence of Free Competition, heeft de rederijen NYK en MOL boetes opgelegd van respectievelijk 6,6 en 2,5 miljoen US$ voor het maken van ongeoorloofde prijsafspraken bij het vervoer van auto’s.

De zaak liep al vanaf 2012 toen de verdenking viel op een aantal rederijen waaronder ook de Chileense CSAV en CMC. Ook Eukor en K-Line werden doorgelicht. Het ging daarbij om afspraken voor de tarieven op routes van de Noord-Amerika, Euopa en Azië naar Chili. De afspraken zouden hebben bestaan van 2000 tot 2012. 

De kwestie werd aanhangig gemaakt door de VS en Canada die in september 2012 de Chileense rederij CSAV benaderden over de mogelijke afspraken. CSAV werkte van begin af aan mee, ook met de kartelautoriteiten, vandaar dat het bedrijf niet werd bestraft. De zaken tegen CMC, Eukor en K-Line konden uiteindelijk niet hard gemaakt worden.

NYK en MOL hebben tien dagen om bij het Chileense hooggerechtshof beroep aan te tekenen. (WdN

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook