Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Waddeneilanden claimen kwart miljoen voor schade MSC Zoe

WEST-TERSCHELLING

De Waddeneilanden hebben een claim ingediend van 225.000 euro voor kosten die ze hebben gemaakt om de rommel op te ruimen uit de containers van de MSC Zoe. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Terschelling na berichtgeving van RTL Nieuws.

1 / 1
Het opruimen van al het afval op Rottum en andere Waddeneilanden gebeurde vooral met de hand. (Foto Rijkswaterstaat)

Het opruimen van al het afval op Rottum en andere Waddeneilanden gebeurde vooral met de hand. (Foto Rijkswaterstaat)

Begin dit jaar verloor containerschip MSC Zoe in totaal 342 containers op de Noordzee boven de Waddeneilanden. De eilanden hebben de schade gemeld bij Rijkswaterstaat, die namens betrokken overheden en natuurorganisaties de afhandeling van de schade coördineert.
 
In het gebied zijn negentien containers geborgen, meldt de Veiligheidsregio Fryslân maandag 29 april. Verder zijn 269 delen van containers teruggevonden. Naar schatting 3436 ton afval is in zee beland. Tot nu toe is minstens 2068 ton afval afgevoerd uit het Duitse- en Nederlandse deel van de Noordzee en van de Waddeneilanden en het vasteland. 
 
De eerste declaraties van Ameland en Schiermonnikoog, voor het opruimen van de MSC Zoe-troep, werden afgewezen, meldde de Leeuwarder Courant begin maart. Burgemeester Gerard van Klaveren van Ameland noemde dat ‘beschamend’. Omdat de Zwitserse rederij vlot na de ramp bezwoer alle opruimkosten te zullen vergoeden, kwam de afwijzing door de verzekeraar als een koude douche. Ook de Vissersbond, die namens enkele tientallen opruimende vissers declaraties indiende bij verzekeraar BMT Global, heeft er niets meer op gehoord. (ANP)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook