Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Weinig vervuiling Grande America

BREST

Er is slechts weinig olie gelekt uit het op 12 maart in de Golf van Biskaje gezonken RoCo-schip Grande America van de rederij Grimaldi. Dat meldt de Franse Préfecture Maritime de l’Atlantique in Brest.

1 / 1
De inspectie gebeurde op een diepte van 4600 meter waar de Grande America rechtstandig op de zeebodem ligt. (Afbeelding via American Shipper)

De inspectie gebeurde op een diepte van 4600 meter waar de Grande America rechtstandig op de zeebodem ligt. (Afbeelding via American Shipper)

Een onderwaterrobot, bestuurd vanaf het Noorse offshore support vessel Island Pride, heeft een inspectie van het wrak uitgevoerd en aansluitend een aantal plaatsen waaruit nog enige olie ontsnapte, afgedicht. Toen het schip na een brand zonk, was er nog 2200 ton bunkerolie aan boord.

De inspectie gebeurde op een diepte van 4600 meter waar de Grande America rechtstandig op de zeebodem ligt. Het achterschip ligt enkele meters diep in het zand. De lekkage manifesteerde zich door een hele lichte olievervuiling op het wateroppervlak recht boven het schip. De vervuiling die direct na het zinken was ontstaan is door een aantal oliebestrijdingsschepen opgeruimd.

De bij het incident betrokken berger is Ardent. Nadat via de onderwaterrobot de uitgevoerde reparaties waren gecontroleerd en door de Préfecture Maritime waren goedgekeurd, vertrok de Island Pride naar Vigo in Spanje. Inmiddels wordt vanuit de lucht gemonitord hoe de situatie zich ontwikkelt. (WdN)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook