Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Brand op Britse ferry loopt goed af

ÉTEL (FR)

Op de ferry Pont-Aven van Brittany Ferries heeft maandagochtend 29 april in alle vroegte brand gewoed. De brand ontstond tegen 04:00 uur in een van de twee machinekamers.

De Pont-Aven was op dat moment met 754 passagiers, 4 kinderen, 8 babies en 142 bemanningsleden op weg van Plymouth naar Santander in Spanje. Toen de brand uitbrak bevond het schip zich in de Golf van Biscaje op 77 mijl ten zuiden van Penchmarch (Finistère). 

Het Franse kustwachtcentrum in Étel stuurde per helikopter een ploeg gespecialiseerde brandweerlieden van de marinebasis in Brest  naar het schip. Die werd ter plaatse met de lier aan boord werden gezet. Rond 4.40 uur kon de bemanning van de Pont-Aven melden dat het vuur geblust was en dat de voortstuwing nog werkte. 
Onder begeleiding van de interventiesleper Abeille Bourbon is de ferry vervolgens naar Brest gevaren waar ze aan het begin van de middag aankwam. Aan boord raakte niemand gewond. (BO)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook